Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffy donuts

(1 kommentar)  
Skriv ut

Dessa var aningen krångliga att göra men väl värda besväret! Och de är riktigt fluffiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken i en kastrull tills den är ljummen. Smula jästen i en bunke, häll på mjölk och rör tills det smält. Tillsätt övriga ingredienser. Knåda degen och tillsätt mjöl så att den är klibbig men inte fastnar vid händer eller skål. Knåda länge, uppemot 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i ca 45 min.
  2. Kavla ut degen till drygt 1 centimeters tjocklek. Tryck ut runda plattor med t.ex. ett stort glas (ca 8 cm i diameter). Vill du ha munkar med hål i gör du ett hål som du drar ut till lämplig storlek. Lägg på plåtar (bör bli två stycken) med bakplåtspapper.
  3. Jäs/förbaka i ugnen på 100 grader i 10 ca minuter. Lyft försiktigt ner de luftkuddeliknande munkarna i ett frityrbad och fritera tills de är gyllene.
  4. Lyft direkt från oljan till en skål med strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • puntella 13 maj 2009

    Hur manga blir det? Har en donutmaker som jag skulle vilja prova (receptet som hörde till var för 70 munkar, lite för manga hahaha)?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.