Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flundra med kokos och saffran

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagat och festligt. Det går förstås bra med torsk eller kolja eller någon annan fisk också, men det är nåt särskilt med de platta.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att stöta saffranet med sockerbiten. Hetta upp mjölken och lägg saffran/sockerblandningen i den. Låt dra minst en kvart. Häll kokosmjölken i en kastrull. Salta och häll i saffransmjölken. Värm till kokpunkten. Lägg i fiskbitarna och paprikan. Sjud tills fisken är klar (5-15 min beroende på tjockleken). Klipp över gräslöken sist. Servera på ris, och gärna med ett glas välkyld Sauvignon blanc.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Buspippi 12 september 2014

    Stort tack för receptet. Det blev succse hemma hos oss. Jag serverade det med blomkålsris. Alla mina tre barn + kompisen åt med god aptit, inte minst min 1 åring som nog mest av oss alla (han brukar oftast inte gå o få i mer än någon sked). kommer lagas flera gånger helt klart. Det blir högsta betyg från oss. MVH Anna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.