Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande Drakens kycklinggryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God bjudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen i salt o peppar och flytta över till en stor gryta. Häll på vinet och koka i 30 min.
  2. Rensa svampen och skär i bitar och bryn i stekpannan.
  3. Lägg kycklingen på ett eldfast fat.
  4. Krossa vitlöken och häll i kokskyn(vinet). Häll i grädden och koka upp hastigt och rör om. Låt det små koka till dess att såsen blir tjock, i cirka 30-45 min.Rör om då o då. Tillsätt lite soja för fin färg.
  5. Häll svampen över kycklingen och sedan såsen jämt över.
  6. Sätt in i ugnen tills det blir varmt (200-250 grader)
  7. Servera med ris och en sallad, Rosevin är gott till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.