Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande drakens kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vet inte om det var namnet eller grytan som gjorde att barnen älskade grytan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 8 portionsbitar. Häll matfett i en stekpanna, när matfettet slutat bubbla - bryn kycklingbitarna runt om. Flytta efterhand över dem i en tjockbottnad gryta.
  2. Salta, peppra och häll på portvin. Lägg på locket och låt kycklingen koka på svag värme tills den är mör ca 20-25 minuter.
  3. Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik. Pressa vitlöken ner i såsen, tillsätt Milda Mat eller Mini Mat och låt såsen koka utan lock så att den blir lite tjockare.
  4. Skär svampen i bitar och stek dem i matfett så att de blir brynta. Lägg över dem i såsen. Smaka av, lägg sedan i kycklingbitarna. Servera grytan med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.