Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Flygande Jacob är den perfekta rätten när man blir många till bordet, men ändå inte har tid att lägga timmar på matlagning. Enkel att göra eftersom man utgår från färdiggrillad kyckling, snabb att tillaga och har få ingredienser i övrigt. Rättens namn har ingenting med kycklingen att göra, utan beror på att dess upphovsman heter Jacobsson. Verksam inom inom flygfrakt. Så nu vet ni det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bena ur kycklingarna och lägg bitarna i en smord ugnssäker form. Smaka på kycklingen. Krydda eventuellt med salt och peppar. Strö över salladskryddan. Skala bananerna. Dela dem först på tvären, sedan på längden så att det blir fyra bitar av varje. Lägg bananbitarna ovanpå kycklingbitarna. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen. Bred gräddblandningen över kyckling/bananbitarna. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Skär under tiden baconet i småbitar och knaperstek dem. Strö baconet och jordnötterna över den färdiggratinerade kycklingen. Servera med naturell grön sallad och kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Samuelsson 25 januari 2009

    Jättegott!! Alla som åt tyckte det!

  • LizzyElisabeth 27 november 2009

    Undra hur många gånger man kan göra detta utan att tröttna... Mums...

  • SofieJa 13 april 2011

    Alltid lika gott med Flygande jacob. En favorit i vår familj. Tack för receptet.

  • sureerat 14 juni 2012

    Bytte ut kycklingen mot fläskfile och "lite" mera grädde.Det blev supergott...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.