Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande Jacob-paj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

"Klassisk" Flygande Jacob I pajformat. Valde att ha jordnötterna vid sidan om istället för i pajen, då nätterna blev lite "konstiga" i konsistens och smak när de låg i pajen. Till en långpanna: * Dubbel sats pajdeg * 280 gr (2 pkt) bacon * 3 bananer * 7-8 dl mjölk/ grädde * 6 ägg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Lägg i alla ingredienser till degen direkt i en plastpåse och knåda ihop till en deg. Lägg att vila i kylen minst 30 min. Tryck därefter ut degen i 1 stor pajform (ca 28 cm diam) eller 4 st portions-pajformar (ca 14 cm diam)
  2. Fyllning: Skär kycklingköttet och baconen i mindre bitar. Bryn baconen. Skiva bananerna. Lägg köttet och baconen i botten på skalet o lägg över banan-skivorna.
  3. Äggstanningen: Vispa ihop alla ingredienser o häll sedan över fyllningen i formen.
  4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter.
  5. Servera med en god sallad och jordnötterna vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.