Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Här är min egen tolkning av Flygande Jakob, som alla i familjen tyckte blev jättebra. Sambal oeleken ger riktigt härlig smak på såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingen runt om i ca 5 minuter. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Skala och skiva bananerna och fördela dem över kycklingen.
  2. Vispa grädden tjock, blanda i ketchup och sambal oelek och smaka av med kajennpeppar. Fördela grädden över kyckling och bananer. Strimla bacon och stek i några minuter. Lägg baconstrimlor över grädden. Låt stå i ugnen tills kycklingen är klar, ca 15-20 minuter.
  3. Servera med ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.