Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flygande jakob

(18 kommentarer)  
Flygande jakob Flygande jakob Flygande jakob
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Flygande Jacob är väl den mest vanliga kycklingrätt som finns ocvh som finns i många olika varianter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna maträtt finns i många olika varianter. T.ex. väljer många att ta bort curryn och baconet. Flygande Jakob brukar vara uppskattat av barn!
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Skär ner baconet och stek på medelvärme. Låt fettet rinna av på en bit hushållspapper.
  4. Blanda grädden med chilisås/ketchup och kryddor. Häll bladningen över kycklingen och lägg över skivade bananer och bacon.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Lägg på jordnötterna när 15 minuter gått. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Gul13 19 oktober 2009

    Så här ska en flygande jakob smaka ... Tack för ett underbart gott recept.

  • miramamman 1 november 2009

    Tack för detta recept. Det är nästan som mitt perfekta men borttappade recept på flygande jakob. Enda skillnaden är att jag kokar riset före och lägger kyckling röran över riset i formen, så riset blir så där kladdigt och gott . och jag lägger på jordnötter vid serveringen, jag gillar dem inte varma mjuka.

  • Nojjan69 22 november 2009

    Håller på och kör "Jakoben" i ugnen nu...luktar redan fenomenalt gött !! Tog i för sig och lyxa till det lite och köpte kycklingfiler på 900 gr istället och stekte upp och dela in i formen. Oavsett viklet så blir det säkert alla tiders med den goa ´doften !! Tack Evaldo !! Ha't gött !! PS. Skickar me några foton på delikatessen oxå ! Hoppas att det är OK med dig !? Ds.

  • Nojjan69 22 november 2009

    Evaldo, Skickar upp ännu en bild hoppas det är OK....!? Smaken här är i alla fall mycket mer än godkänt !! Kanonbra recept !! Man Tackar !! Mvh Nojjan69

  • michaelaeklind 4 april 2011

    Jätte gott. Har aldrig gjort flygande jakob förut men det var hur lätt som helst och det gick fort.

  • katbeghan 8 oktober 2011

    Jättegott som alltid. Dubblade såsmängden av önskemål från mn man. Och hoppade över jordnötterna i ugnen, la dem i en skål så vi fick strö dem ovanpå på talriken istället. Detta då vi har ett litet barn i familjen, och jordnötter får hon inte äta... La också på lite färsk banan over på tallriken. GOTT!!! Får en god 4 av oss!

  • KarinAnnaLinnea 29 november 2011

    Använde 20% vispgrädde istället för vanlig 40%. Vet inte hur ni brukar göra, men jag vispar alltid upp grädden lite (står inget i detta recept?), och det fungerade precis lika bra med 20%. Personligen tycker jag inte om hela kycklingar eller kycklingklubbor (helt enkelt allt kött där någon form av ben finns kvar), så jag köpte färsk kycklingfilé i färdiga bitar. Jättelätt och smidigt, och blev genomstekt jättefort eftersom det var så tunt. Stekte även baconet tillsammans med kycklingen i ugnen innan jag la på såsen, bananerna och till sist jordnötterna. I grädden blandade jag ner en blandning av finkrossade tomater med vitlökssmak, ketchup, cayennepeppar, curry, svartpeppar och salt. Serverades med Jasminris. Resultatet blev SUPERGOTT!

  • evaldo 29 november 2011

    Det är ju helt OK- att kunna trixa lite med recepten och få som man själv vill. Receptet är ju inte ett måste att följa helt, utan ett tips.

  • Luotte 15 december 2011

    Väldigt gott! Även jag ökade på såsmängden. :-)

  • a-lie 22 februari 2012

    Underbart gott och så praktiskt att inte "behöva" vispa grädden utan ha den ovispad. Gjorde som Miramamman skrev i sin kommenter och la kokt ris i botten av gratängen. Bästa Flygande Jacob jag ätit. Tack för ännu ett jättegott recept Evaldo. En stjärnklar femma.

  • bollnas 16 mars 2012

    Riktigt mumsig Jakob. Missade att ha i curry men det var grymt gott i alla fall.

  • dammtuzz 5 februari 2013

    Jättegott! Kommer absolut lagas flera gånger här hemma! :)

  • evaldo 6 februari 2013

    Tack det värmer

  • atarN 3 mars 2013

    Perfekt recept på flygande jakob! Tackar!

  • [email protected] 9 mars 2013

    tänkte göra det ikväll men undrar om man ska vispa grädden innan? i många recept jag kollat på står det: Vispa grädden tjock. spelar detta någon roll? M.V.H flygande Jakob nybörjare

  • evaldo 10 mars 2013

    Du kan vispa grädden lite om du vill, det går vilket som helst

  • Nojjan69 26 mars 2014

    Har återigen gjort denna goa rätt !! Smaskens som vanligt ! Tack igen Evaldo ! har detta som stående recept när det gäller Flygande Jakob.

  • evaldo 26 mars 2014

    Kul att du gillar receptet. Jag försöker lägga in de bästa recepten som jag gillar mest. Mvh evaldo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.