Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flytande chokladkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En chokladdessert som lagas i kopp och serveras ljummen med sitt ännu flytande innehåll. Därtill bjuds små klickar av dadelkompott och vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner mjölet och den smälta choklad- och smörblandningen och blanda till en jämn smet. Fördela smeten i kopparna och grädda 8-10 min. Smeten ska då fortfarande vara lös i mitten. Servera kopparna medan kakan ännu är varm och fl ytande med dadelkompott och vispad grädde. Låter du kopparna kallna så stelnar kakan på samma sätt som en chokladtårta – då passar den till kaffet på maten!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.