Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focacce Con Pesto - Pestobullar

 
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Matiga småbullar med smak av pesto. Passar perfekt som tillbehör till soppa eller som tilltugg på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i en bunke, strö över salt och vänta tills jästen smält, rör sedan ut med vattnet. Blanda mjölsorterna och havregrynen.
  2. Tillsätt mjöl blandningen och 3 matskedar olivolja tillsammans med jästen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i dryga 30 minuter.
  3. Kavla ut degen i två avlånga delar. Pensla på 1 matsked olivolja på vardera del och bre på lika mycket pesto på båda delarna.
  4. Rulla ihop långsida till långsida och skär i 16 bullar per del. Låt jäsa på pappersklädd bakplåt i 30min (Denna del går att hoppa över).
  5. Pensla på uppvispat ägg och strö över grovriven parmesan, solrosfrön och grovmalen svartpeppar. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.