- Serverar: 32 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Matiga småbullar med smak av pesto. Passar perfekt som tillbehör till soppa eller som tilltugg på en buffé.
Instruktioner
- Smula ned jästen i en bunke, strö över salt och vänta tills jästen smält, rör sedan ut med vattnet.
Blanda mjölsorterna och havregrynen.
- Tillsätt mjöl blandningen och 3 matskedar olivolja tillsammans med jästen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i dryga 30 minuter.
- Kavla ut degen i två avlånga delar. Pensla på 1 matsked olivolja på vardera del och bre på lika mycket pesto på båda delarna.
- Rulla ihop långsida till långsida och skär i 16 bullar per del. Låt jäsa på pappersklädd bakplåt i 30min (Denna del går att hoppa över).
- Pensla på uppvispat ägg och strö över grovriven parmesan, solrosfrön och grovmalen svartpeppar.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar