Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia à la Mario

 
Focaccia à la Mario Focaccia à la Mario Focaccia à la Mario
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna focaccia är gjord i en liten form, men räcker gott till fyra personer, focaccia är ju alltid godast när den är nybakad. Mario bjöd på den i Turin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, lägg i socker, salt och olivolja, blanda, lägg sen i durumvetenmjöl och vetemjöl lite i sänder, tills man fått en mjuk och elastiskt deg, bearbeta den minst 5 min med maskin, degen skall precis släppa kanterna. Låt jäsa minst 1 tim.
  2. Smörj en plåt 20x30 cm med olivolja, häll över degen i plåten och tryck ut den med händerna så degen täcker hela plåten, gör fördjupningar med fingrarna eller baksidan på en träslev, pensla degen med olivolja, tryck ner oliverna i några av fördjupningarna, i andra lägger man i bitar av tomater, strö över med rosmarin och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 1 tim. Sätt i i ugn näst längst ner, i ca 20-25 minuter.
  3. Gott med en god sallad och vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.