Denna focaccia är gjord i en liten form, men räcker gott till fyra personer, focaccia är ju alltid godast när den är nybakad. Mario bjöd på den i Turin.
Instruktioner
- Ugn 200º.
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, lägg i socker, salt och olivolja, blanda, lägg sen i durumvetenmjöl och vetemjöl lite i sänder, tills man fått en mjuk och elastiskt deg, bearbeta den minst 5 min med maskin, degen skall precis släppa kanterna. Låt jäsa minst 1 tim.
- Smörj en plåt 20x30 cm med olivolja, häll över degen i plåten och tryck ut den med händerna så degen täcker hela plåten, gör fördjupningar med fingrarna eller baksidan på en träslev, pensla degen med olivolja, tryck ner oliverna i några av fördjupningarna, i andra lägger man i bitar av tomater, strö över med rosmarin och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 1 tim. Sätt i i ugn näst längst ner, i ca 20-25 minuter.
- Gott med en god sallad och vin.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar