Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia bröd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Till både vardag och fest

Ingredienser

Instruktioner

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader. Häll lite vatten över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjöl. Arbeta till en mycket lös och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1,5 timme. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut degen. Pensla med olivolja och strö på saltet. 3. Tryck i tomater och oliver på varsin fjärdedel av degen. Strö på örtkryddor. Grädda mitt i ugnen ca 25 min el till brödet är klart. Låt svalna på galler

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • madde-len 23 september 2008

    Detta var det första recept jag provade efter att ha hittat till Matklubben. Lätt, snabbt utbakat och väldigt gott = högsta betyg. Man tackar!

  • Jojjo 11 maj 2009

    Underbart gott bröd! Blev mycket uppskattat av våra gäster!

  • zudette 5 januari 2010

    Ett bröd som både var enkelt att baka och supergott! Kommer garanterat att användas igen!

  • zudette 12 juli 2010

    Måste bara få säga en sak om detta recept! Foccacian går alldeles utmärkt frysa ner i större bitar och tina vid behov. Lägg i micron en liten stund men inte så den blir genomtinad och låt den sedan stå i rumstemperatur till det är dags att äta så är det nästan som nybakt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.