Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med fetaost och soltorkade tomater

 
  • Tid: 4 timmar 50 minuter
Skriv ut

Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till degen i en bunke och knåda i minst 10 min tills degen släpper kanten och den känns elastisk och fin. Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar till dubbel storlek.
  2. Smörj en långpanna med olivolja och vräk ut degen och tryck ut den så hela långpannan täcks. Täck med plastfilm igen och jäs i 2 timmar till.
  3. Smula över fetaosten och grovhacka dom soltorkade tomaterna. Strö över degen och häll över olivoljan. Tryck till degen med fingertopparna så det blir små gropar jämnt fördelade över degen.
  4. Grädda i 225 graders värme i ca 30 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.