Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med getost och rosmarin

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smakrikt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  3. Skär tomaterna i bitar. Låt oliverna rinna av och skär eller smula osten i bitar.
  4. Sätt ugnen på 250 C.
  5. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt dem jäsa ca 15 minuter.
  7. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  9. Servera bröden med en sallad, parmaskinka eller salami.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.