Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med tomat och fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Bröd som smakar som en hel liten rätt och ser otroligt gott ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, smör, kvarg, durumvetemjöl och vetemjöl.
  2. Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Skär tomat och ost i bitar. Tryck ut degen med mjölad hand i en väl smord långpanna.
  4. Pensla degen med oljan från de marinerade tomaterna. Strö över tomat, ost, rosmarin och salt. Tryck ner det i degen med fingertopparna.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen jäsa ca 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  6. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EerieWhispers 20 oktober 2010

    Jättegott! Gjorde det nyss och serverade till en tomatsoppa. Det blev högt och saftigt med mycket smak. Jag hade även i oliver och det blev toppen. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.