Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med tomat och mozzarella

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Matigt, örtigt bröd att bryta i bitar. Brödet bakas med durumvetemjöl. 152 kalorier per portion 7 g fett 4 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor skål, tillsätt salt, honung och ljummet vatten, 37 grader. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt durumvetemjölet och rör med en trägaffel till en tjock smet. Rör i vetemjölet, strö lite mjöl över degen och låt jäsa till dubbel storlek under bakduk 1 timme.
  2. Häll degen direkt i en bakplåtspappersklädd ugnsplåt med kanter. Låt degen jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Stick några hål i degen med tummen. Bred ut tomatpeston över hela degen, ringla över oljan. Strö riven mozzarella och oregano över degen. Grädda brödet mitt i ugnen 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.