Den här smaksättningen passar bra till laxburgare, viltburgare och kycklingburgare.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till fingervarmt, 37°.
Rör ut jästen i lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, salt, ½ dl olivolja och mjöl.
Arbeta degen kraftigt till den känns smidig, den ska vara ganska lös.
- Låt degen jäsa under duk 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
- Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand.
- Pensla degen med olivolja, strö över frön och flingsalt.
Låt jäsa under duk cirka 15 minuter.
- Grädda brödet i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Låt brödet svalna lite och servera det nygräddat.
Skär brödet i rutor och dela dem i över- och underbröd.
- Lycka till!
Publicerat den
18 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar