Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Italienskt bröd med olivolja. Välj själv vilken smaksättning som passar bäst, i detta receptet har jag valt körsbärstomater och basilika som smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept):
  2. 2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  3. 3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  4. 4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  5. 5. Sätt ugnen på 245 grader
  6. 6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  7. 7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  8. 8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  9. 9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
  10. 10. Foccacia med körsbärstomater och basilika: Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Completer 21 maj 2010

    Jättegott, tackar för ett bra recept. Som alltid smakar Foccacia bäst nygjord. Jag är ju galen i vitlök också så jag mixade lite fruttato olja och vitlök som jag smorde in brödet med innan gräddning. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.