Italienskt bröd med olivolja. Välj själv vilken smaksättning som passar bäst, i detta receptet har jag valt körsbärstomater och basilika som smak.
Instruktioner
- 1. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept):
- 2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
- 3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
- 4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
- 5. Sätt ugnen på 245 grader
- 6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
- 7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
- 8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
- 9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
- 10. Foccacia med körsbärstomater och basilika: Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott, tackar för ett bra recept. Som alltid smakar Foccacia bäst nygjord. Jag är ju galen i vitlök också så jag mixade lite fruttato olja och vitlök som jag smorde in brödet med innan gräddning. =)