Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia med karamelliserad rödlök och valnötter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ge dig aldrig ut på picknick eller grillfest utan detta förföriskt goda och saftiga bröd i bagaget. Skär det i rutor och så ut och njut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm oatly havredryck till 37 grader. Lös jästen i lite av drycken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, ca 10 minuter. Degen ska vara ganska lös.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut degen i en rektangel. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Skiva löken och fräs den i hälften av oljan tills den blir mjuk utan att den tar färg. Fördela löken och valnötterna ovanpå degen och strö över flingsalt samt droppa på resten av oljan.
  5. Grädda brödet ca 25 minuter. Låt det kallna på galler innan det skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.