Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia med soltorkade tomater

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegott bröd. Man kan dela brödet i större bitar och lägga någon god fyllning mellan. Bra som utflyktsbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 gr. Mixa de soltorkade tomaterna. Smula sönder jästen, tillsätt det ljumma vattnet, tomaterna, olivoljan och salt. Blanda. Ha i vetemjölet. Blanda med maskin ca 10 minuter. Häll upp på mjölat bord och låt jäsa i 30 min. under bakduk.
  2. Knåda degen lätt tryck eller kavla ut degen så den passar i en långpanna. Sätt ugnen på 175 gr. Låt jäsa ca 30 min. Gör små fördjupningar i degen och ringla över olivolja, flingsalt och rosmarin. grädda i ca 25 min. Låt svalna och skär i fyrkanter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kickan51 9 juli 2010

    Tack för receptet! Gott bröd. Ann-Britt

  • mollanmyll 31 januari 2013

    Mycket gott bröd! Alla gäster som bjöds var supernöjda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.