Fantastiskt gott italienskt vitlöks- rosmarindoftande olivbröd.
Instruktioner
- Foccacia:
Blanda jäst med vatten och honung. Tillsätt mjöl och blanda 3 minuter. Tillsätt olja och knåda 10 minuter på högre hastighet. Tillsätt havssalt och knåda 7 minuter.
- Häll degen i en inoljad skål eller plastback, jäs 1 ½-2 timmar. Lägg det i en inoljad långpanna. Mixa vitlök, salt, olivolja och pensla brödet. "Nagga" brödet (tryck fördjupningar i brödet). Gnid in eventuella örter i brödet, te.x. rosmarin)
- Baka av i ugn 250 grader i 9-12 minuter. "Ånga" brödet 2 ggr under gräddningstiden.
- Tapenade:
Mixa ingredienserna i en matberedare
Publicerat den
7 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur tjockt/hög blir denna foccacian?