Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia med tapenade

(1 kommentar)  
Skriv ut

Fantastiskt gott italienskt vitlöks- rosmarindoftande olivbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Foccacia: Blanda jäst med vatten och honung. Tillsätt mjöl och blanda 3 minuter. Tillsätt olja och knåda 10 minuter på högre hastighet. Tillsätt havssalt och knåda 7 minuter.
  2. Häll degen i en inoljad skål eller plastback, jäs 1 ½-2 timmar. Lägg det i en inoljad långpanna. Mixa vitlök, salt, olivolja och pensla brödet. "Nagga" brödet (tryck fördjupningar i brödet). Gnid in eventuella örter i brödet, te.x. rosmarin)
  3. Baka av i ugn 250 grader i 9-12 minuter. "Ånga" brödet 2 ggr under gräddningstiden.
  4. Tapenade: Mixa ingredienserna i en matberedare

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • DiddiShnauz 5 december 2010

    Hur tjockt/hög blir denna foccacian?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.