Modern variant av lite lättare smörgåstårta med smak av medelhavet.
Instruktioner
- Rör ut vatten och jäst. arbeta ner övriga ingredienser till en lös och smidig deg. Låt degen jäsa i minst 1 timma i bunken. Gärna över natten i rumstemperatur.
- Smörj en liten långpanna med olja. Häll ner degen och toppa med lite olja. Tryck ut degen mot kanterna och garnera med flingsalt och örter. Jäs ytterligare 1 timma.
- Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in brödet i mitten och sänk till 200 grader. Grädda i ca 25-30 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler.
- Blanda samman fyllningen. Skala butternut squash och skär i mindre bitar. Skär rödlöken i båtar. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills grönsakerna fått fin färg.
- Låt grönsakerna svalna något. Blanda örter, finhackad vitlök, olja, citronsaft och salt. Blanda ner de rostade grönsakerna.
- Dela brödet på mitten och fyll med färskostblandningen och hälften av de ugnsrostade grönsakerna. Toppa med yoghurtblandningen och garnera med rostade grönsaker, rucola och hyvlad parmesanost.
Publicerat den
7 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar