Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia med ugnsrostad butternut squash

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Modern variant av lite lättare smörgåstårta med smak av medelhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut vatten och jäst. arbeta ner övriga ingredienser till en lös och smidig deg. Låt degen jäsa i minst 1 timma i bunken. Gärna över natten i rumstemperatur.
  2. Smörj en liten långpanna med olja. Häll ner degen och toppa med lite olja. Tryck ut degen mot kanterna och garnera med flingsalt och örter. Jäs ytterligare 1 timma.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in brödet i mitten och sänk till 200 grader. Grädda i ca 25-30 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler.
  4. Blanda samman fyllningen. Skala butternut squash och skär i mindre bitar. Skär rödlöken i båtar. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills grönsakerna fått fin färg.
  5. Låt grönsakerna svalna något. Blanda örter, finhackad vitlök, olja, citronsaft och salt. Blanda ner de rostade grönsakerna.
  6. Dela brödet på mitten och fyll med färskostblandningen och hälften av de ugnsrostade grönsakerna. Toppa med yoghurtblandningen och garnera med rostade grönsaker, rucola och hyvlad parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.