Ett ursprungligt italenskt bröd men smaksatt för den grekiska kulturen.
Instruktioner
- Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept):
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
- Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
- Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
- Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
- tryck i oliver, fetaost, salami och lök i degen och krydda med basilika, örtsalt, oergano, timjan. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Publicerat den
18 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar