- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Denna goda tårta gjorde jag till min fars 62-års dag. Jag köpte färdiga tårt- och marängbottnar men den blir minst lika god om man gör dem från scratch...
Instruktioner
- Skölj jordgubbarna och låt torka.
Vispa grädden, täck för och ställ den i kylen.
- Preparera chokladmoussen och vaniljkrämen efter anvisningarna på paketet och låt stå ett tag.
- Fyllning:
Tips! Häll lite stark kaffe över det undre laget av tårtan så att kakan mjuknar upp lite.
- Hacka blockchokladen och rör ner den försiktigt i chokladmousen. Bre chokladröran på det undre laget. Skiva bananer och lägg på eller i chokladröran. Lägg på andra skivan.
- Fyllning:
Hacka de sköjda jordgubbarna i lagom stora bitar.
- Häll på lite saft på det andra laget, bre på sylten och strö över de hackade jordgubbarna. Lägg på tredje skivan.
- Fyllning:
Bre på rikligt med vaniljkräm, den ska vara fast vid det här laget, och avsluta med att lägga på en skiva marängbotten.
- Garnering:
Tillsätt karamellfärg i 1/3 av grädden och låt stå.
- Spritsa den vita grädden runt tårtan dock inte på marängen.
- Ta noblessskivorna och fäst på grädden runt kakan.
- Spritsa den färgade grädden på kanten av tårtan så att den ramar in centrum.
- Tips! Hacka choklad och strö över marängen, skriv en hälsning med en karamellpenna eller släng på några jordgubbar och/eller hallon.
- Låt stå en stund så att kakan absorberar kaffet, saften och smakerna.
- Bon Apètit!
Publicerat den
9 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan man göra iordning fyllningen till tårtan kvällen innan den ska ätas? :)
absolut! Man kan göra hela tårtan dagen innan, smakerna blir bara starkare dagen efter. Använd mindre kaffe och saft så att den inte blir för saftig och blöt. Lycka till!