Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fönstervin

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Nu är jag tillbaka i barndomen när mamma hade flaskor stående i söderfönstren.

Ingredienser

Instruktioner

Häll de färska blåbären i en glasflaska. Mamma använde 1 liters mjölkflaskor. Tillsätt sedan vattnet och ställ flaskan några veckor i ett soligt fönster. När alla bären flutit upp är det dags att sila bort dem och tillsätta sockret istället. Skaka om flaskan så det blandar sig och låt stå kallt några veckor och sen kan vinet avnjutas. Tänk på att vinet ev jäser så skruva inte på korkarna för hårt innan jäsningen slutat. Det bästa är att kolla med jäsrör eller att ha lite ventilation tills du säkert vet att det avtagit.

Kommentarer (7)

  • lena4 29 juni 2009

    Å sånt vin är jättegott. Fick receptet av en från Jämtland. Hon kallade det för blåbärsvin. Men det gjordes på samma vis.

  • anluk 29 juni 2009

    Blir det verligen vin?? Är det inte saft??

  • living_ 3 juli 2009

    Kan man använda andra bär med? :)

  • anamcara 17 juli 2009

    Blir det mycket sött? Kan man använda mindre socker?

  • klafver 13 november 2009

    Har någon gjort fönstervin el. solvin med exempelvis mandarin o kanel?

  • flabban 31 augusti 2010

    Ledsen, men det här är inget som jag kallar vin.

  • sikaal 14 september 2010

    Nu har jag provsmakat andra omgången! Gott som måltidsdricka, inte som saft, men sött. (Lät det stå 3 veckor trots bären flöt upp på 5 dagar) Första jäste över!! :-( , tänk på att ställa på något. (Fläckar!!()

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.