Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förlåt-mig-limpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det är svårt att stå emot en skiva härligt mejramsdoftande Förlåt-mig-limpa. Och kan du tänka dig ett bättre sätt att be om ursäkt? I Grekland trodde man förr att mejram var skapat av gudinnan Afrodite och kryddan symboliserade fred och lycka

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degskål. Värm tomatjuicen till 37° (fingervarmt). Häll lite av degvätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degvätskan samt salt, olivolja, brödkryddor, mejram, svartpeppar och nästan allt mjöl. Ta i så mycket mjöl att degen släpper degskålen. Arbeta degen ordenligt. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 min. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma varje deg till en ca 40 cm lång rulle. Pressa samman ändarna så att en ring bildas. Skär ca 1 cm djupa snitt i brödet med en vass kniv. Låt bröden jäsa övertäckta ca 20 min. Grädda mitt i ugnen, 175° i ca 20 min.

Kommentarer (2)

  • begeanka 9 oktober 2008

    mumma

  • Lolan 3 maj 2009

    Kanongoda...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.