Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förlorade äggtrattmackor

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En helt underbart smakfull varm macka. Kräver lite pyssel och planering för att allt ska bli klart samtidigt. Vill man inte ha flytande gula så förlorar man ägget någon minut till. Trattkantarellerna går givetvis att ersätta med annan sorts förvälld svamp. Hittade på denna idé idag när jag insåg att det var dom sista trattisarna i frysen. Ville då göra något lite lyxigare och roligare av dom. Varken Gumman eller jag blev besvikna. Bon Apetit.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs svamp och hälften av smöret på medelstark värme till svampen börjar knäppa. Häll i grädden och koka upp, sänk värmen så att det bara småsjuder. Låt nu småputtra i ca 30-40 minuter tills det börjar bli en tjock stuvning. Rör om då och då. Finhacka purjolöken. När det återstår ca 10 minuter så lägger ni i dill och purjolök. Stek brödet i resten av smöret . Lägg upp på varmt fat och håll varmt. Fyll en traktörpanna till 2/3 med vatten och tillsätt 1 tsk salt och 2 tsk ättiksprit per liter vatten. Koka upp vattnet och sänk värmen så det bara sjuder. Knäck äggen 1 åt gången i en kopp eller liknande, och låt försiktigt glida ner i vattnet. Låt dom sjuda i ca 3-4 minuter tills vitan stelnat runt om. Tag upp med hålslev och lägg på brödet. Smaka av svampstuvningen med salt och vitpeppar. Lägg stuvningen som en krans runt det förlorade ägget på bröd. Servera omgående. Njut och var stolt !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.