Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Försvinnande fudge

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Eller Secret fudge. Ytterligare en variant av en smarrig fudge, låt väl smaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered formen du skall använda (en halv långpanna) med att smörja den med smält smör Lägg smör o socker i en stor tjockbottnad gryta. Värm sakta, tills det smälter ihop o börjar bubbla lite. Rör med en träsked. Detta tar ca 20 min.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk långsamt, låt smeten komma upp under rörning hela tiden .
  3. Höj värmen till medelvärme, koka och rör hela tiden tills massan kladdar fast vid grytans sidor. Nu kan man se små bruna flagor i massan Minska värmen , man skall kunna se en snabb glimt av grytans botten när man rör .
  4. Lyft grytan från värmen , droppa en klick i vatten , forma liten boll .Går det inte fortsätt värma försiktigt .
  5. När provet är klart kan man ha i smaksättning. Rör väl. Häll upp i formen, dela i mindre bitar , låt stelna .
  6. Skrapet i slutet i grytan är inte vackert men ack så gott .
  7. Provsmaka inte den försvinner snabbt då . Thats the secret .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • PernillaM 17 december 2008

    Det låter väldigt gott. Jag tänkte testa det här men när skall den vanliga mjölken i och skall det vara såå mycket socker i.

  • Medaso 27 oktober 2011

    1 kg socker? stämmer det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.