Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Försvinnande god citronlemonad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Citron, socker, honung och vatten...... gör denna goda dryck! Tillagningstid: ca 10 min (aktiv tid)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta citronerna väl med mjuk borste under rinnande varmt vatten.
  2. Skala dem tunt med en potatisskalare (försök att undvika få med det vita, då detta ger en besk smak), lägg skalen i en kruka eller bunke.
  3. Lägg i socker och honung och häll över kokande vatten. Rör tills socker och honung har smält. Pressa citronerna och blanda i saften. Låt blandningen stå 4-6 timmar.
  4. Sila och om den inte ska användas direkt häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara lemonaden kallt.
  5. Festligt serveringstips; Blanda lika delar lemonad och vitt mousserande vin i höga glas och garnera med en cironskiva och ev en kvist citronmeliss!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gosmamman 6 juli 2010

    Vilken mängd socker ska det vara? Det framgår inte. Mvh Carin "gosmamman"

  • BirgitN 6 juli 2010

    Oj då, så fel det blev! Det skulle vara 1 dl socker - och är ändrat nu! Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.