Fisk i folie är mycket pratiskt. Medan fisken klarar sig själv i ugnen kan man helt och hållet ägna sig åt att laga den goda såsen.
Ytterligare en fördel är att alla viktiga vitaminer och mineraler stannar i paketen.
Andra fisksorter som passar bra är torsk, kolja och även vitling.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Skölj fiskfiléerna och torka av dem. Lägg upp dem på 4 bitar aluminiumfolie, ca 40 cm långa. Droppa lite citron på varje filé och krydda båda sidor med salt och peppar.
- Dela örtsmöret i 4 bitar och lätgg en bit på varje filé. Vik ihop foliepappret så att fiskfiléerna ligger i väl tillslutna paket. Lägg fiskpaketen i ugnen, ca 20 minuter.
- Skölj och ansa purjolöken och strimla den fint. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och fräs purjon tills den mjuknar. Tillsätt det vita vinet, krydda med salt, peppar och timjan och lägg i lagerbladet. Låt sjuda 15 min under lock på medelvärme.
- Skölj vindruvorna, halvera dem och kärna ur. Smaka av purjosåsen och vispa ner crème fraiche. Blanda ner vindruvorna och värm upp.
- Ta ut fiskpaketen ur ugnen. Lägg upp filéerna på tallrikar eller fat och servera med såsen och kokt potatis.
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar