Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foliekokt pangasiusfilé på Lenas vis

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag "uppfann" ikväll. Variationerna på kryddningen/smaksättningen av denna enkla fiskrätt är stor. Krydda efter smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och lägg den i en kastrull. Fyll upp med lagom mycket vatten.
  2. Tina fisken lite lagom, inte helt. Låt det vara lite "iskärna" kvar. Skär i lagom stora bitar.
  3. Under tiden som fisken tinar så görs aluminiumfolien i ordning. Lägg dem som i ett kors. Jag använde mig av en sockerkaksform som mall och lade ner aluminiumfolien i. Smörj gärna folien med lite matfett i botten.
  4. Hacka löken fint. Lägg den i en mikrosäker skål och klicka i lite matfett. Fräs i mikron på 700W i ca 30 sekunder.Ta ut och rör om. Rör ner lite kryddor, persiljan samt lite pressad citron. Kör ytterligare ca 1 minut i mikron på 700W.
  5. Lägg ett lager lök i botten i folien, lägg i fisken i folien och lägg över resterande lökblandning. Krydda lite extra om Du vill. Vik ihop folien noggrannt och lägg ner foliepaketet i potatiskastrullen. Jag brukar salta potatisen lite innan jag lägger ner fisken.
  6. När potatisen är färdigkokt så är även fisken det. Någon ytterligare sås brukar inte behövas då fisken och löken vätskar av sig under tiden som den kokar.
  7. Tag försiktigt upp foliepaketet och lägg det i en serveringsskål. Ta det försiktigt när Du öppnar paketet dels är folien varm och dels så är ångan det.
  8. Servera ihop med den kokta poatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.