Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond - Kalv (ljus)

 
  • Serverar: 5-10 portioner
Skriv ut

Ett alternativ till buljongtärning och dessutom utan tillsatsämnen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
  3. Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
  4. Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Fortsätt att röra om tills benen är rostade.
  5. Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
  6. Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten.
  7. Koka upp och skumma av skyn. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
  8. Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.