Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond - Ljus/buljong

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Numera gör man sällan egna fonder (åtminstone inte köttfonder) eftersom det finns så bra koncentrat på marknaden, men det kan vara roligt att göra någon gång när man har ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp benen i en stor gryta. Häll av vattnet och skölj benen noga. Häll på nytt vatten och koka upp. Lägg i grönsakerna och låt koka i minst 10 timmar på svag värme. Skumma av fettet på ytan med jämna mellanrum. Sila fonden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.