Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond - mörk

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Numera gör man sällan egna fonder (åtminstone inte köttfonder) eftersom det finns så bra koncentrat på marknaden, men det kan vara roligt att göra någon gång när man har ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka benen i hanterbara bitar Bryn benen i ugn tills de är riktigt brynta (upp till 2 timmar i 175 grader) Rensa och skölj grönsakerna och skär i stora bitar Tillsätt tomatpuré och grönsaker till benen och bryn med den sista halvtimmen Lägg allt i en stor gryta och fyll på med vatten så det precis täcker benen. Låt fonden koka i minst 12 timmar (det skall bara småputtra) Sila fonden i silduk eller finmaskigt durkslag. Du kan reducera fonden för att få den mustigare

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.