Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, Kesella, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till två limpor.
Lägg dem i smorda bakformar (1½ liters). Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla bröden med vatten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp bröden och låt svalna på galler under bakduk.
Mycket saftigt och gott! Jättegott både att äta som det är och att rosta. Jag kommer aldrig mer köpa affärernas värdelösa rostbröd!
Tack för ett jättebra recept!
idea_13 oktober 2009
Enkelt att göra, Jäste sig så fint och fluffigt, väldigt lättskivat,
theodora16 juli 2011
Tack för ett bra recept.Nu har jag bakat brödet igår och ätit det till frukost. Jag tycker att det var ett gott bröd men lite smaklöst. Jag tänker aldrig köpa form bröd på Ica kvantum igen. Det är mycket billigare o bättre att baka själv.På affären kostar nu formbrödet som vi brukade köpa 27 kr.Affären har höjt priset med 3-4kr.Nu har jag fått nog då nu tänker jag baka själv.På så sätt kan vi nog spara lite pengar och samtidigt få ett godare och nyttigare frukostbröd.
Mycket saftigt och gott! Jättegott både att äta som det är och att rosta. Jag kommer aldrig mer köpa affärernas värdelösa rostbröd! Tack för ett jättebra recept!
Enkelt att göra, Jäste sig så fint och fluffigt, väldigt lättskivat,
Tack för ett bra recept.Nu har jag bakat brödet igår och ätit det till frukost. Jag tycker att det var ett gott bröd men lite smaklöst. Jag tänker aldrig köpa form bröd på Ica kvantum igen. Det är mycket billigare o bättre att baka själv.På affären kostar nu formbrödet som vi brukade köpa 27 kr.Affären har höjt priset med 3-4kr.Nu har jag fått nog då nu tänker jag baka själv.På så sätt kan vi nog spara lite pengar och samtidigt få ett godare och nyttigare frukostbröd.