Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott att rosta!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, Kesella, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
  2. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till två limpor. Lägg dem i smorda bakformar (1½ liters). Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla bröden med vatten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp bröden och låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Annafbg 31 augusti 2009

    Mycket saftigt och gott! Jättegott både att äta som det är och att rosta. Jag kommer aldrig mer köpa affärernas värdelösa rostbröd! Tack för ett jättebra recept!

  • idea_ 13 oktober 2009

    Enkelt att göra, Jäste sig så fint och fluffigt, väldigt lättskivat,

  • theodora 16 juli 2011

    Tack för ett bra recept.Nu har jag bakat brödet igår och ätit det till frukost. Jag tycker att det var ett gott bröd men lite smaklöst. Jag tänker aldrig köpa form bröd på Ica kvantum igen. Det är mycket billigare o bättre att baka själv.På affären kostar nu formbrödet som vi brukade köpa 27 kr.Affären har höjt priset med 3-4kr.Nu har jag fått nog då nu tänker jag baka själv.På så sätt kan vi nog spara lite pengar och samtidigt få ett godare och nyttigare frukostbröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.