Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formfranska med durum

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett recept från Leila bakar där överkursen skalats av och lite småsaker ändrats. Brödet har mycket trevliga egenskaper och är mycket lättbakat, dessutom i form vilket förenklar än mer. Mät med digitalvåg upp mjöl för sig och sedan alla övriga ingredienser direkt i kärlet du skall göra degen i så går det mycket fort att få i ordning degen. Vetemjöl special kräver köksmaskin för knådningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200C.
  2. Mät upp 540 g vetemjöl special, och sedan durummjöl ovanpå i ett kärl. Smula jästen i kärlet till köksmaskinen (eller vad du skall baka i) och mät upp övriga ingredienser och blanda om. Fyll på med mjölet. När en deg formats, tillsätt den återstående mängden vetemjöl special (ca 1 dl, direkt från påsen) tills degen är jämn och fin.
  3. Arbeta degen i maskin 10 min. Låt jäsa i bunken till dubbel storlek ca 40 min, täckt med bakduk.
  4. Pensla två formar med flytande margarin (även om det är non-stick). Lägg undan penseln till senare.
  5. Arbeta ned degen och ta ut den på mjölat bord, knåda till önskad konsistens. Dela i två delar och rulla ut till en rulle (avlång form) eller rund kaka (rund form). Avlånga bröd blir mer kompakta.
  6. Låt återigen jäsa till dubbel storlek i formarna, ca 35-40 min. Spraya med vatten och snitta ytan. Grädda i ca 25-30 min.
  7. När ca 5 min återstår: Om dina bröd inte fått önskad skorpa/färg så droppa över några droppar flytande margarin på limporna och ta fram penseln från tidigare. Pensla runt och grädda klart.
  8. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.