En frasig, god och lättgjord fralla! Frallan passar alldeles utmärkt att rosta.
Receptet räcker till 2 stycken formfranskor!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm vattnet till 37 grader och häll ner tillsammans med jästen. Rör om tills jästen har löst upp.
- Tillsätt sirapen, rapsoljan, saltet, durumvetemjölet och det mesta (ca 13½ dl) av vetemjöl special.
- Arbeta degen väl i 10 minuter i maskin eller i 15 minuter för hand.
- Låt jäsa under en bakduk i 40 minuter, gärna på en varm plats.
- Smörj två formar 1½ liter.
- Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 jämn stora delar.
- Forma till avlånga bröd och lägg dem i de smorda formarna.
- Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa upp ägget. Pensla bröden och strö över sesam- och vallmofrön.
- Grädda på nedersta falsen i ugnen i 40 minuter.
- Ta ut och låt svalna av.
- Klart!
Publicerat den
8 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar