Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Formfranska med sesam- och vallmofrön

 
Skriv ut

En frasig, god och lättgjord fralla! Frallan passar alldeles utmärkt att rosta. Receptet räcker till 2 stycken formfranskor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och häll ner tillsammans med jästen. Rör om tills jästen har löst upp.
  3. Tillsätt sirapen, rapsoljan, saltet, durumvetemjölet och det mesta (ca 13½ dl) av vetemjöl special.
  4. Arbeta degen väl i 10 minuter i maskin eller i 15 minuter för hand.
  5. Låt jäsa under en bakduk i 40 minuter, gärna på en varm plats.
  6. Smörj två formar 1½ liter.
  7. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 jämn stora delar.
  8. Forma till avlånga bröd och lägg dem i de smorda formarna.
  9. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Vispa upp ägget. Pensla bröden och strö över sesam- och vallmofrön.
  12. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 40 minuter.
  13. Ta ut och låt svalna av.
  14. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.