Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Forno Romano Lasagna

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

En typisk och mycket känd italiensk maträtt är lasagne. Lasagne är känd över hela Italien och det är en pastarätt. Italien är känd för sin matkultur både i sitt egna land och utanför. Men det "typiska" med italienska maträtter är att det ofta består av olika slags pasta. Men den italienska matkulturen består ju inte endast av pasta, utan det består mest av pasta. Ost, t.ex., det finns också mycket i italiens matkultur. Ni undrar säkert varför jag mest gör italienska recept? Svaret är enkelt, ni ser, jag är mycket intresserad av italiens matkultur och jag vill också resa till Italien. Jag har tänkt att läsa italienska också, för jag vill så gärna åka till Italien och utforska landets intressanta matkultur. Det är min dröm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mitt recept på Lasagne här, har jag gjort helt själv, direkt ur mina egna tankar. Receptet består av klassiska ingredienser och lite av mina egna ingredienser.
  2. Börja med att steka köttfärsen i en stekpanna på 6:an på en spisplatta. Köttfärsen ska se brun ut när den är färdigt, kom ihåg att det inte får synas något rött från köttfärsen, för då är det rått. Man kan bli sjuk om man äter rått kött, så därför så ska man vänta tills köttet har fått lite färg (brun färg).
  3. Smält smöret till Béchamelsåsen i en kastrull. Rör ner mjölet och tillsätt mjölken under ständig omrörning. Salta och peppra. Smaka av. Ta mer kryddor om du vill.
  4. Ta fram en ugnssäker form (glasform). Häll i 1 pkt krossade tomater och lägg på lasagneplattor (antalet plattor väljer man själv).
  5. Vänta tills köttfärsen har fått färg (brun färg). Sen så lägger du lite köttfärs på lasagneplattorna. Lägg på lite Béchamelsås på köttfärsen. Lägg lasagneplattor på Béchamelsåsen och köttfärsen.
  6. Lägg lite köttfärs på plattorna och häll Béchamelsås över det. Repetera allt flera gånger från punkt 2 tills den ugnssäkra formen blir full. Avsluta genom att dekorera med ca. 150 g riven parmesanost och ett knippe basilika.
  7. Sätt ugnen på 180 grader och vänta tills ugnen har fått värmen. När ugnen har fått värmen, sätt in den ugnssäkra formen i ugnen i ca. 30 min. Efter att lasagnen har varit i ugnen, skär en bit och smaka. Visst är det härligt? Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.