Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fotbollskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Pojkars favoritkaka, chokladkaka med vit respektive mörk choklad-frosting. Vit kokos har skakats om i plastpåse med lite kakaopulver till den mörka chokladkokosen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
  5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
  6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan. Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 3 oktober 2008

    Laddade upp enbild på kakorna. ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.