Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Four Bean Chili

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det här är klassisk amerikansk Tex-Mex när den är som bäst. Rätten är ganska stark och inte lämplig för barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn färsen i majsolja i en järngryta tillsammans med den grovhackade löken, vitlöken och tacokryddan (tacokryddan har du i precis på slutet annars bränns den). Rulla med en stadig ballongvisp så att färsen grynar sig.
  2. Tillsätt bönorna och tomaten tillsammans med buljongen.
  3. Tillsätt de övriga kryddorna och rör om så att allt blandas jämnt.
  4. Lägg på locket och låt småputtra minst två timmar. Servera direkt ur grytan tillsammans med nybakt brytbröd.
  5. Tips: Bryn färsen i omgångar i riktigt het gryta. Om du har för mycket färs så kyls grytan av och färsen kokar istället för bryns. Täck högst 2/3 av stekytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.