- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Det här är klassisk amerikansk Tex-Mex när den är som bäst.
Rätten är ganska stark och inte lämplig för barn.
Instruktioner
- Bryn färsen i majsolja i en järngryta tillsammans med den grovhackade löken, vitlöken och tacokryddan (tacokryddan har du i precis på slutet annars bränns den). Rulla med en stadig ballongvisp så att färsen grynar sig.
- Tillsätt bönorna och tomaten tillsammans med buljongen.
- Tillsätt de övriga kryddorna och rör om så att allt blandas jämnt.
- Lägg på locket och låt småputtra minst två timmar.
Servera direkt ur grytan tillsammans med nybakt brytbröd.
- Tips:
Bryn färsen i omgångar i riktigt het gryta. Om du har för mycket färs så kyls grytan av och färsen kokar istället för bryns. Täck högst 2/3 av stekytan.
Publicerat den
22 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar