Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch citronkladdkaka med tryffeltäcke

 
Skriv ut

Citron med choklad är en oslagbar kombo :-) Kladdkaka i ny tappning! Underbar!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Smält smöret.
  3. Riv citronskalet och lägg i äggblandningen, pressa även i saften.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna och rör i smeten.
  5. Häll i smöret och blanda ner i smeten.
  6. Häll smeten i en form med avtagbar kant som är smörad och brödad.
  7. Grädda i 175 grader i 25 min
  8. Låt svalna
  9. Chokladtryffeln: Hacka chokladen i små bitar. Häll ner det i grädden och sätt kastrullen på spisen. Rör tills det har smält. Tag från värmen och rör ner smöret. När det har löst sig ställ kallt en stund.
  10. Spackla chokladen på den kalla kladdkakan och garnera tårtan. Jag har använt blommor i sockerpasta och silverkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.