- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En rätt som är fullsprakad med kryddor och som skapar aromer som gör vem som helst hungrig!
Instruktioner
- Skär kycklingen i lagom stora bitar - en bit ska representera en tugga. Stek kycklingen på medelhög temperatur tills den är genomstekt. Om så önskas, höj värmen de sista minuterna för att få lite färg på kycklingen. När kycklingen är färdig, lägg den på en tallrik eller i en skål och skölj ur stekpannan med hett vatten.
- (VIKTIGT! Kyckling som inte är genomstekt är farlig och kan orsaka sjukdomar)
- Strimla purjolöken och ha sedan ner den i stekpannan. Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner en tärning kycklingbuljong. Ha ner 1 msk tomatpuré och den hackade gullöken. Rör om till tomatpurén och buljongtärningen är lösta i blandningen.
- Krydda med salt, vitpeppar, kycklingkrydda samt kött & grillkrydda (alt. aromat). Slutligen, strimla över persiljan och rör om lite lätt.
- Färdigt att servera! Avnjuts bäst tillsammans med ris, eller alternativt pasta. Smaklig måltid!
Publicerat den
14 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett grymt gott kycklingstroganoff en sol klar 5 monica
Det är egentligen min flickväns recept (jenkaaan), men det var inloggad på fel användare när hon la ut det så det kom på min användare istället. Så tyvärr kan jag inte ta åt mig äran, men hon tackar så mycket :-)
Mycket gott! Kommer absolut att göras flera gånger. Och ett stort plus för att den även är ganska snabb att göra. Betyg av vår familj blir en 4+. Skulle nog räkna receptet till endast 2-3 pers. Gjorde på 600 g kyckling , och det räckte endast till 3 vuxna och 1 barn.
Mmm god... den kommer jag göra flera gånger. Tack för receptet