Cheesecakes är krämiga, vackra och har en fräsch syrlighet. Perfekt att ha på lut i frysen eftersom den håller sig i månader.
Tänk på att ta fram tårtan 20-30 minuter innan serveringstillfället, då blir den som godast!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.
- Smält matfettet. Blanda samtliga ingredienser i en matberedare tills du har en smidig deg. Tryck ut degen i formen. Grädda kakan i ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut bottnen. Låt kakan kallna.
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa samman cream cheese, socker och vaniljfrön. Smeten ska bli slät och fin. Rör ner äggulorna, en i taget och rör mellan varje äggula. Vispa grädden lite hårdare än vanligt. Vänd ner grädde och mosade jordgubbar i smeten. Blanda samman.
- Skiva jordgubbar och ställ jordgubbskivorna utmed formens insida. Fördela smeten över den nu kalla bottnen. Släta till med en slickepott eller palett. Täck över med plastfolie och frys tårtan i minst 5 timmar.
- Ta ut tårtan 20-30 minuter före servering och garnera.
Publicerat den
15 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar