Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch kycklingtaco med Pico de Gallo

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Söker du efter ett fräscht alternativ till vanliga tacos? Det här receptet smakar som de tacos som man beställer i Mexiko. Vi äter våra tacos i mjuka tortillabröd och serverar både Tortillachips chili och Tortillachips cheese till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop marinaden till kycklingen, dvs. limesaft, pressad vitlök, olja, sambal oelek, mynta paprikapulver, salt och spiskummin. Skär kycklingköttet i 1x1 cm stora bitar. Lägg kycklingbitarna i marinaden och blanda.
  2. Hacka tomaterna, lök och koriander fint. Blanda med limejuice och hackad chili. Smaka av med salt.
  3. Stek kycklingbitarna tills de är genomstekta. Servera kycklingbitarna i mjuka tortillabröd tillsammans med Pico de Gallo. Servera tortillachips till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gourmet123 3 november 2016

    Det var jättegott, men rinnigt :)

  • Gold1e 3 november 2016

    Jag glömde skriva att jag brukar sila tomatröran precis innan servering. Vätskan tar jag rätt på för att hälla tillbaka i tomatröran om det blir rester. Om man silar den blir rätten inte lika rinnig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.