Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch lax med citron/honungssås och bönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

God lax som passar till helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Riv citronskal från en citron. Sätt på potatis om du ska ha det till.
  2. Laxen: Krydda laxen med salt och peppar (och gärna lite örter eller dill) Skiva citronen och lägg skivorna på laxen (spara ändarna till salladen) Tillaga i ugnen ca 15 -20 minuter.
  3. Salladen Koka upp saltat vatten och tillaga sedan de grönsakerna enligt anvisningar på paketen, det brukar vara några minuter bara. Skiva rödlöken tunt. Blanda ihop allt. Glöm inte rucolasalladen. Salta och peppra och toppa gärna med lite citronsaft (från citronändarna) och olja. För att lyxa till det hela kan man strö över rostade hasselnötter eller mandel. Välj om du vill ha salladen ljummen eller kall
  4. Citronsåsen Blanda ihop yoghurt, citronstrimlorna med honungen. Salta och peppra. Den är nästan ännu godare dagen efter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.