Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch sommarkyckling med potatisklyftor

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lika gott att grilla som att tillaga i ugn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kryddorna med olja och balsamvinäger, samt citronskal och marinera kycklingen i blandningen minst en timme i kylskåp. Grilla eller tillaga i ugn.
  2. Skär de skalade potatisarna i klyftor och lägg i en oljad långpanna tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna och citronen delad på hälften. Häll över lite mer olja och tillaga i ugn till potatisen är gyllenbrun. Strö över lite örtsalt på potatisen.
  3. Lägg upp på en tallrik tillsammans med kycklingen och pressa citronen över rätten. Servera tillsammans med sallad och svensk tzatziki (se recept)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.