- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En kombination av två olika tårtor resulterade i denna fräscha goda tårta som alla älskade.
Instruktioner
- Börja med rulltårtsbottnarna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ner resterande ingredienser. Blanda samman. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en plåt. Bred ut smeten och grädda i 250 grader i ca 5 minuter.
- Stjälp upp på en sockrad bakplåtspapper och låt svalna. Pensla med kallt vatten på baksidan av bakplåtspapperet så lossnade det lättare. Gör en till likadan.
- Gör i ordning marängbotten. Vispa äggvitor, ättiksprit och socker vitt tills hård massa. Bred ut massan på bakålåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen på 125 grader i ca 1 timme tills botten känns torr. Tag ut och lossa från bakplåtspapperet.
- Vik rulltårtsbottnarna dubbelt från långsidorna. Dela marängbotten på samma sätt. Häll ut vätskan ur burkarna med mandariner samt periskor och låt dem rinna av på hushållspapper. Hacka persikorna till mindre bitar.
- Lägg första rulltårtebotten på ett avlångt fat eller liknande. Bred på ett lagom tjockt lager grädde. Lägg ut mandariner från en burk över grädden.
- Lägg därefter marängbotten ovanpå. Smält chokladen och blanda med lite grädde. Grädden kan skära sig med chokladen, så man får vara snabb. Bred ut så gott det går. Strö över persikor, ca 3/4 över chokladgrädden.
- Lägg över andra rulltårtebotten på grädden. Bred över grädde och strö över resterande persikor och mandariner. Finns det grädde över så bred ut det sista över tårtan, då det är lättare för marsipantäcket att fästa. Lägg över marsipantäcket och garnera som du vill.
Publicerat den
9 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar