Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frallor med smak av apelsin och basilika

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Hade glögg kvar sedan förra året och funderade på vad jag kunde använda den till - Bröd.... Skall tilläggas att det blev bland det bästa jag gjort!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm glöggen till 37 grader och rör ut jästen i den. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. och de hackade basilikabladen
  2. Arbeta degen en stund och låt jäsa i 30 minuter Baka ut till runda bullar, gärna i olika storlekar och lägg på plåt.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa cirka 30 minuter.
  4. Pensla med vatten innan de åker in i ugnen. Grädda dem cirka 8-12 minuter, klara när de är ljusbruna. Låt frallorna svalna utan bakduk så blir de frasigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.