Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franks underbara torskrom

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Rommen anskaffas så tidigt på säsongen som möjligt då kornen är små. Många små bitar är bättre än få stora. Sparas i plastlådor med spadet och citronskivorna. Färdigkokt går bra att lagra i frysen, helst ej längre än 6 mån. Äts som den är, kall, uppvärmd eller stekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rommen i kallt vatten, lägg den i stor kastrull, häll på vatten till det gott och väl täcker rommen. Detta för att avgöra mängden vatten. Ta ut rommen, häll bort vattnet och fyll på samma mängd vatten igen i tom kastrull.
  2. Lägg i alla grönsaker och koka upp, lägg sedan i rommen och låt sjuda i 15-20 min beroende på hur stora romsäckarna är.
  3. Låt svalna och smaka av när den fortfarande är varm. Den som önskar skalar försiktigt bort hinnorna,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.