Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk äppelkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Låter gott har ej provat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Dela dem och skär varje äppelhalva i ca 3-4 klyftor. Koka upp vatten med socker och citron i en kastrull. Lägg i äppelklyftorna och låt försiktigt och sakta koka under lock, tills äppelklyftorna är nätt och jämnt mjuka. Häll av sockerlagen med citronskivorna och låt äppelklyftorna svalna något.
  2. MANDELSMETEN: Skålla och mal mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna. Rör eller vispa till en smidig smet. Rör i citronskal och mandel. Blanda väl. Vispa äggvitorna hårda och styva och vänd ner i mandelsmeten. Blanda väl. Lägg de väl avrunna äppelklyftorna i en låg, vid form. Bred över mandelsmeten. Grädda i ugn 225º ca 20 minuter. Garnera med mandelspån. Serveras lätt ljummen eller kall. Kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.